Operă a sculptorului Iacob Guttman, bustul marii personalităţi a culturii evreieşti Chorin Aron a fost amplasat în 1851. Actualmente se poate vizita doar cripta rabinului în Cimitirul Evreiesc din Cartierul Grădiște.
Áron Chorin (1766 - 1844), a fost un rabin evreu, pionier al reformismului evreiesc. Aron Chorin s-a născut la Hranice, în Moravia. A studiat în școli talmudice (Yeshiva) la Mattesburg și Praga. Rabinul Aron Chorin, om de vastă cultură de orientare iluministă, a fost ales de comunitatea evreiască din Arad în 1789 și a condus comunitatea reformistă până la moartea lui.
Aron Chorin a introdus reforme în ritualul și tradiția evreiască și printre ele au fost: Muzică de orgă la sinagogă în timpul ritualului sfânt. Folosirea limbii ebraice (în loc de idiș) la ritualul sfânt de la sinagogă. Permisie de călătorie cu trenul în ziua de sămbâtă. Folosirea accentului spaniol în limba ebraică.
Prin scrierile sale, rabinul Aron Chorin s-a antagonizat față de iudaismul ortodox, cu care a avut un conflict ideologic prelungit. După moartea rabinului Aron Chorin, noul rabin, Jacob Steinhardt, a continuat să conducă comunitatea pe drumul reformist inițiat de Aron Chorin.
Sinagoga neologă este sediul comunităţii evreieşti din Arad. A fost construită între 1828-1834 în timpul rabinului şef reformator Aron Chorin. Clădirea a fost proiectată de arhitectul arădean Domokos Heim, în mai multe rânduri primar al oraşului.
Sinagoga Neologă din Arad este un lăcaș de cult evreiesc din municipiul Arad, localizat pe Str. Tribunul Dobra nr. 10. Ea a fost construită în perioada 1827-1834, în stil grec, toscan.
„Casa cu lacăt”, un important obiectiv turistic al Aradului, amintește de evenimentele revoluţionare din 1848-1849. Clădirea este fosta reşedinţă a poliţiei secrete imperiale austriece.
Hanul a fost un depozit comercial în stil neorenascentist. La colţul clădirii, pe deasupra balconului a fost asezată o tablă de marmoră roşie cu inscripţia germană „Zum goldenen ABC”.