Clădirea declarată monument istoric este situată pe Bulevardul Revoluției la nr. 99, pe o porțiune stradală care la începutul sec. al XX-lea se numea strada col. Teodor Pirici. Clădirea cu parter și două etaje superioare a fost construită în stil Jugendstil, cu elemente Art-Nouveau, cu atic tipic, bogat ornamentat.
În Aradul de la sfârșitul sec. al XIX-lea, clasa mijlocie cu o forţă economică în creştere s-a orientat către cele mai noi curente din Europa Centrală privind iniţiativele și conceptele arhitectonice urbane.Arhitecţi pregătiți în idiomul secession în centrele Imperiului Austro-Ungar au construit pentru familiile întreprinzătorilor locali arădeni numeroase şi ambiţioase imobile de raport care marchează până astăzi contextul urban în centrul acestor oraşe.
Clădirea cu două etaje superioare a fost realizată în stil Jugendstil cu elemente Art-Nouveau, cu atic tipic, bogat ornamentat. Registrul parterului este alterat de modalitatea de tratare a vitrinelor. Astăzi, edificiul adăpostește spații comerciale la parter și locuințe la etaj.
Proprietarul era Anton Czigler, primul arhitect şef al comitatului. Până la primul război mondial faţada clădirii a fost modificată de mai multe ori, azi păstrând elementele stilului eclectic.
Imobilul, numit Casa „Dengl”, a fost ridicat la sfârşitul secolului al XIX-lea în stil eclectic, având faţada împodobită cu elemente decorative şi statui similare stilului antic grecesc.
Clădirea a fost construită la sfârșitul secolului al XIX -lea, în jurul anilor 1890. Edificiul cu parter și două etaje superioare poartă caracteristici de influență neo-barocă.