Casa declarată monument istoric a fost construită, în anul 1911 în stil Secession. Actualmente, parterul și cele două etaje superioare găzduiesc locuințe familiale.
În Aradul de la sfârșitul sec. al XIX-lea, clasa mijlocie cu o forţă economică în creştere s-a orientat către cele mai noi curente din Europa Centrală privind iniţiativele și conceptele arhitectonice urbane.
Arhitecţi afiliați curentului Secession în centrele Imperiului Austro-Ungar au construit pentru familiile întreprinzătorilor locali imobile de raport care marchează indubitabil, până astăzi, contextul urban în centrul acestor oraşe. Secesiunea vieneză a fost o mișcare artistică apărută în 1897 la Viena.
Sub sigla acestei mișcări s-au reunit mai ales artiști plastici, pictori, graficieni și arhitecți, care s-au rupt de tradiția istoristă, dominantă în vremea respectivă în Europa și America de Nord, de unde numele de Secession.
Orașul Arad s-a extins tangențial Cetății, urmând principiile compoziției urbanistice vieneze „Ringstrasse”. Sfârsitul secolului al XIX-lea găsește orașul de pe râul Mureș într-o efervescență comercială și culturală care s-a răsfrânt asupra întregii imagini a orașului.
Clădirea cu un etaj superior este realizată în stil Secession. Are o bogată ornamentaţie geometrică, în relief.
Această construcție este considerată valoaroasă, din punct de vedere arhitectural, pentru patrimonial cultural al Aradului.
Clădirea de pe Strada Grigore Alexandrescu numărul 16, fost ridicată la sfârșitul secolului al XVIII-lea (1790-1800). Edificiul cu demisol și parter, actualmente adăpostește locuințe familiale.
Clădirea declarată monument istoric a fost ridicată la începutul secolului al XX-lea, în jurul anului 1910. Este construită în stil neobaroc, tipic arhitecturii Aradului, din vremea respectivă.
Clădirea declarată monument istoric a fost ridicată în anul 1913, în stil Jugendstil. Actualmente, clădirea, cu parter și două etaje superioare, găzduiește locuințe familiale.