Clădirea declarată monument istoric a fost ridicată în anul 1906, în stil eclectic. Actualmente, clădirea cu parter și două etaje superioare este sediul unor locuințe familiale și a unui cabinet medical.
Din anul 1831, Aradul a devenit „oraș liber regesc”, fapt ce i-a conferit perspective de dezvoltare si înfrumusețare. Aradul și-a avut proprii meșteri și arhitecți, dar și proiectanți străini, care au ridicat clădiri în spiritul stilului 1900.
Sfârșitul secolului al XIX-lea găsește orașul de pe râul Mureș într-o efervescență comercială și culturală care s-a răsfrânt pozitiv asupra esteticii urbane.
Orașul Arad s-a extins tangențial Cetății, urmând principiile compoziției urbanistice „Ringstrasse”, a unei mari axe (bulevard), lucru remarcat de istoricul Nicolae Iorga ca fiind asemenea unei bucăți din Ringul vienez.
Construcția cu un singur nivel este prevăzută cu planşee din lemn, fiind realizată în stil eclectic.
Folosinţa actuală este de sediu pentru locuinţe și un cabinet medical.
Turnul de Apă a servit, în trecut, la aprovizionarea cu apă a orașului și la semnalarea incendiilor. Astăzi, acesta este declarat un mini-muzeu al apei, care găzduiește expoziții tematice.
Clădirea situată pe strada Mihai Eminescu la nr. 6 datează din anul 1907, fiind construită în stil Secession. Astăzi, etajele superioare sunt ocupate de locuințe familiale.
Clădirea a fost ridicată la sfârșitul secolului al XIX-lea, în stil Secession cu elemente Art Nouveau. Actualmente, clădirea cu parter și trei etaje superioare, găzduiește locuințe familiale.