Clădirea actualului Grup şcolar de Industrie Alimentară a fost ridicată în 1887 în locul fostului gimnaziu minorit. Gimnaziul şi-a avut sediul în acest loc între 1801-1872, având printre elevii săi membri de seamă ai intelectualității secolelor XIX și XX.
Edificiul Gimnaziului de Băieți din Arad este amplasat pe locul fostului Gimnaziu Minorit (1801-1872). Printre elevii săi s-au numărat personalități precum dramaturgul maghiar Csiky Gergely, scriitorul român Ioan Slavici, marele politician Vasile Goldiș, ziaristul Mircea Vasiliu Stănescu, inginerul feroviar Béni Boros.
În perioada interbelică, clădirea a găzduit Gimnaziul de Băieţi „Iosif Vulcan”, apoi între anii 1946-1957 a fost sediul Facultăţii de Medicină Veterinară din Arad. În decursul anului 1937, Gimnaziul Teoretic „Iosif Vulcan” din Arad devine gimnaziu comercial în componența Liceului Comercial de Băieți Arad.
Facultatea de Medicină Veterinară și-a început activitatea la Arad în anul 1948. În această clădire Facultatea a funcționat până în 1957, când din considerente subiective intră în lichidare, desi într-o scurtă perioadă de timp a reușit să se afirme pe plan național și chiar internațional.
Actuala clădire a fost ridicată în stilul neorenascentist. Pe faţada principală, cele cinci ferestre de la etaj sunt încadrate de şase pilaştri cu capiteluri de stil ionic. Intrarea se face prin uşi cu boltă. Clădirea are în partea centrală o cupolă impozantă, are trei curţi interioare, iar sub poarta laterală se află o placă comemorativă în limba latină.
Iosif Vulcan (1841-1907), al cărui nume l-a preluat Gimnaziul, a fost un publicist și scriitor român, animator cultural, membru al Academiei Române.
Clădirea Colegiului Naţional „Moise Nicoară” Arad găzduieşte colegiul cu acelaşi nume, fiind una dintre cele mai bune şcoli din Arad, cu o tradiţie de peste 130 de ani.
Clădirea de pe Strada Lucian Blaga este în prezent parte a Liceului Pedagogic „Dimitrie Țichindeal”, fiind declarată monument istoric. Inițial, aici a funcționat Școala Normală de Fete.
Iniţial clădirea a găzduit Școala Română de Fete din Arad. A fost finalizată în decursul anilor 1912-1913. Astăzi clădirea adăpostește secția TBC a Spitalului Clinic Municipal Arad.