Palatul Kohn Jószef, aflat pe strada Episcopiei, nr. 9, impunător edificiu în stil Jugendstil, a fost construit în anul 1905, conform planurilor arhitectului Szántay Lajos. Kohn Jószef a fost un inginer-instalator renumit pentru inovațiile aduse în domeniul meseriei sale, fiind distins cu 6 premii internaționale.
Kohn Jószef a fost un renumit om de afaceri în orașul Arad, cu pregătire de specialitate în meseria de inginer-instalator. Kohn a fost distins cu 6 premii internaționale și a primit o bursă de stat la Paris. La Arad a fost fondator și președinte al „Societății de Ajutor de Boală și Înmormântare”, căruia în semn de cinstire Primăria Arad a cerut să i se facă un tablou în mărime naturală.
Clădirea este realizată din cărămidă cu planşee din lemn, în stil Jugendstil cu elemente neoromanice (arcaturile ferestrelor) şi decoraţiuni în stil Secession - feronerie deosebită la portal, pardoseli din mozaic, stucatură interioară.
Construcţia realizată după proiectul arhitectului Ludovic Szántay atrage atenţia printr-o spectaculoasă poartă pietonalo-carosabilă din fier forjat şi prin linia sobră a faţadei, unde se remarcă ornamentica geometrică a secesiunii vieneze, uşor profilată cu cărămidă aparentă.
Lajos Szántay a fost un reprezentant al arhitecturii monumentale, sobre și elegant proporționate, care amintește de grandoarea imperială. Printre cele mai renumite și impozante opere ale sale din Arad sunt: Palatul Cultural, Biserica Luterană, Gara Arad, Palatul Cenad, Palatul Szántay, Palatul Bohuș, Palatul Kohn, Palatul Lloyd etc.. Lajos Szántay a obținut cele mai mari succese profesionale în primele două decenii ale secolului al XX-lea. el fiind cu unul dintre cei mai celebri arhitecți ai Aradului de odinioară.
Istoria ne amintește de faptul că Lajos Szántay alături de Emil Tabakovics, cu care a fost într-o adevărată competiție artistică și profesională, au definitivat vocabularul stilistic arhitectural al Aradului în prima parte a secolului XX.
Printre alți arhitecți notorii ai Aradului se numără și Josef Steiner, Lajos Kövér, Tibor Köver și Zsigmond Fodor, Joszef Szabo, László Dömötör, Sándor Reisinger și Miloș Cristea.
Palatul Albert Szabó de pe Bulevardul Revoluţiei numărul 92, un alt exemplu de schimbare a faţadei edificiului cu parter şi două etaje, care datează din a doua jumătate a secolului al XIX-lea.
Situat pe strada Meţianu, nr. 2, Palatul Nadasdy este un frumos exemplar al perioadei geometrice a stilului Jugendstil. Clădirea cu parter şi două etaje a fost realizată în anul 1904.
Palatul Reinhardt situat pe B-dul Revoluţiei nr. 90, impunător edificiu cu parter şi două etaje, a fost construit la începutul secolului al XIX-lea. În 1898 îşi schimbă înfăţişarea.