Palatul Kovács este un edificiu situat pe strada Vasile Milea din municipiul Arad. A fost construit la începutul secolului al XX-lea de către văduva lui Kovács Arthur, fostul proprietar al Cafenelei Abbazia. Palatul a fost ridicat în 1906 după planurile arhitectului Babócs István. Este singura clădire din Arad proiectată de către acest arhitect.
Palatul a fost realizat după planurile arhitectului Babócs István în 1906, aceasta fiind singura clădire din Arad proiectată de acest arhitect. Contrucţia clădirii a fost „supravegheată” de arhitectul arădean Szántay Lajos. Din câte se știe, această clădire a servit ca reședință a familiei Kovacs până la sfârșitul anilor 1940.
În Aradul de la sfârșitul sec. al XIX-lea, clasa mijlocie cu o forţă economică în creştere s-a orientat către cele mai noi curente din Europa Centrală privind iniţiativele și conceptele arhitectonice urbane.
Arhitecţi pregătiți în idiomul secession în centrele imperiului Austro-Ungar au construit pentru familiile întreprinzătorilor locali arădeni numeroase şi ambiţioase imobile de raport care marchează indubitabil, până astăzi, contextul urban în centrul acestor oraşe. Prin urmare, Palatul Kovács rămâne una din cele mai frumoase clădiri în stil secession vienez din Arad.
Secesiunea vieneză a fost o mișcare artistică apărută în 1897 la Viena. Mișcarea a reunit mai ales artiști plastici, pictori, graficieni și arhitecți, care s-au rupt de tradiția istoristă, dominantă în vremea respectivă în Europa și America de Nord, de unde numele de Secession.
Termenul de „secesiune”, o variantă germană a curentului „Art Nouveau” apărut în Europa la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX, s-a aplicat în cercurile artistice tuturor eforturilor de desprindere din vechile tipare, căutându-se căi de combatere a sărăcirii și uniformizării comportate de standardele producției industriale.
Doamna Kovács, era poate şi mai cunoscută în Arad, spre deosebire de soțul ei monden. I se spunea „Fehér néni” (doamna albă) şi era proprietarul celei mai renumite case de toleranţă din oraş, numită „Kakasos Ház” (Casa cu Cocoş). Respectiva clădire era situată în Piata Peştelui, azi Piaţa Heim Domokos din Arad.
Palatul Reinhardt situat pe B-dul Revoluţiei nr. 90, impunător edificiu cu parter şi două etaje, a fost construit la începutul secolului al XIX-lea. În 1898 îşi schimbă înfăţişarea.
Palatul farmacistului savant Mátyás Rozsnyai, situat pe strada Nicolae Bălcescu nr. 1, este un edificiu cu parter şi două etaje, de mari dimensiuni, construit la jumătatea secolului al XIXlea.
Palatul farmacistului Földes Kelemen de pe strada Ştefan Cicio Pop nr. 16, opera arhitectului Milan Tabacovici, a adăpostit şi o farmacie a cărei mobilier, este în continuare parţial păstrat.