Vila inginerului-arhitect Sándór Reisinger, str. Octavian Goga, nr. 2, construită după planurile proprietarului, se remarcă prin brâul cu mozaic amplasat deasupra ferestrelor şi prin jocul în mai multe ape al acoperişului.
Reisinger Sándor a fost un arhitect de succes care a lucrat nu doar în Arad, ci în toată Ungaria de atunci. A proiectat clădiri foarte importante, printre care: fabrici în Budapesta, palate de raport, tribunale și numeroase clădiri pentru învățământ. La Cluj-Napoca a proiectat clădirea centrală a Universității, licee și internate în vreo 7-8 orașe din Transilvania. În Arad, și-a construit propria vilă elegantă, pe malul Mureșului.
Clădirea cu structură din cărămidă este executată în stil Jugendstil. Are ornamente din mozaic viu colorate, la care se adaugă feroneria fin lucrată şi pardoselile specifice. Această clădire a fost vila arhitectului Reisinger Sándor, realizată după proiectul propriu în 1912.
Sfârşitul sec. al XIX-lea este perioada artei Secession, care va împânzi în scurt timp Aradul cu edificii stil 1900, astfel că numeroşi evrei, precum Domon Alexandru, vor comanda modificări la faţadele caselor lor. În acea perioadă s-au remarcat şi arhitecţi evrei, precum Sándór Reisinger, care este autorul a câtorva vile proprii, dar şi al altor edificii ca: Palatul Agricol - azi Muzeul de Artă, Palatul Nadasdy sau Şcoala evreiască - azi Şcoala generală nr. 2.
Clădirea este o casă tipică a burghezului şvab înstărit, fiind construită în prima jumătate a secolului XIX. Clădirea a purtat câteva elemente a stilului barocului târziu în special ornamentaţia.
Palatul numit și „Casa cu faianţa albastră” este o clădire în stil eclectic, având un amalgam de elemente decorative diverse, inclusiv Secession. Clădirea a fost construită în anul 1910.
Vila lui Ödön Nachtnébel, situată pe strada Elena Ghiba Birta, la nrumărul 18, construită în 1911 după planurile lui Milan Tabacovici, este o casă de raport cu parter şi un etaj.